Ma armastan jalgrattaga sõitmist, kuid ainus, mis mulle selle juures iial ei meeldinud... oli mu ratas. Mul oli suur ja raske vigureid täis maastikuratas, mille käikudest ma aru ei saanud ja mis oli igas mõttes minu jaoks liiga sportlik. Unistasin juba mitu aastat ilusast tüdrukulikust linnarattast, millega tööle sõita. Kujutasin ette, kuidas sellel oleks veel korv, kuhu käekott või ostud panna ja kuidas ma siis sellega linna vallutan. Paar nädalat tagasi see soov täitus! Olen nüüd (väga-väga) uhke Stalhästeni valge 3-käigulise naisteratta omanik ja seni kuni ilm ja aeg lubab: ei mingit umbset ühistransporti ja võõraid onusid, kes seal mulle justkui meelega sülle istuvad... ja lapsi, kes oma nätsu minu ja enda vahele istmevahesse pistavad... ja prouasid, kes oma ajalehe mulle sülle laotavad. :D


Uurisin linnarataste osas pisut maad ja küsisin teilt isegi oma Facebooki lehel, kust võiks neid kõige etemaid leida kui õde, kes paistab mul alati teadvat, kust on võimalik saada mingi asja kõige lahedamat ja must-haveimat versiooni saatis mulle lingi stalhasten.ee. Üks pilk nendele ratastele ja ma teadsin täpselt, mida ma tahan!

Kuna jalgratas on siiski päris suur ost - sa ju tahad, et ta teeniks sind kaua-, võtsin igaks juhuks ühendust ka Stalhasteni ainsa edasimüüjaga Eestis, saamaks kindlustunnet, et minu valik sobib ikka kõigi mu vajadustega. Paistis, et sobib. Olgu, algul mõtlesin ma mustale jalgrattale, kuid need rattad paistavad meil olevat nii kuum kaup, et mustad olid välja müüdud. Kuid nüüd oma valget vaadates ei kujutagi ma endal justkui enam musta ette... It's perfect! Mind võlus selle ratta lihtsus. Stiilipuhas disain (ei mingeid suuri kirju ja logosid) ja ei mingit keerulist käigusüsteemi (see, et ma omasin ligi kümme aastat rohkete käikudega (panete tähele, et ma ei tea isegi mitmega?) ratast ja kasutasin nendest vaid kaht, räägib enda eest. Minu rattal on käike kolm, aga neil on olemas ka ühekäigulised variandid, teistel mudelitel on minu teada ka 2- ja 7-käigulisi. Mina vajasin, et mul oleks rohkem kui üks, sest ma elan mäe peal ja ei näe end iga päev ühekäigulisega mäest üles väntamas. Õigupoolest juhtis sellele tähelepanu mu kihlatu, ma ise poleks osanud selle peale isegi tulla...
Miski, mida ma kindlasti rattale juurde tahtsin, oli korv ja õnne kombel sain ma viimase, kuuldavasti pole neid enam uue partii tulekuni kusagil saada, ei meil ega Rootsis-Soomes. Aga pole midagi, ma luban teil seni minu oma imetleda. Pealegi saab sellele rattale soovi korral kinnitada ka teisi korve. :)


What can I say, ma olen armunud ja kui ilm vähegi lubab, võib mind leida mu valge ratsu seljast. Ehkki sõit tööle on üpris pikk, on selleks korralik jalgrattarada, mis lookleb mööda rannaäärt. Niimoodi päeva alustada on lihtsalt imeline! Ja kui tööpäev läbi, viib ratas mind kas tagasi koju või kuhu iganes mujale, kuhu ma parajasti minna tahan. Terve Tallinn on sellega nagu peopesal ja sõit ei väsita, sest mingil imelisel moel on see ratas disainitud nii, et sellega sõitmine on rohkem nagu üks mõnus kulgemine ja kruiisimine. Kõigile jääb see jalgratas silma... Ma ei jõua juba praegu kokku lugeda kõiki neid kordi kui keegi on küsinud, kust see ratas ostetud on. :)

Ma tahan väga-väga tänada Stalhastenit ja eriti Arturit, kes selle kõik võimalikuks tegi. Tean, et see on ost, mida ma ei hakka iial kahetsema... Kui ma just jalgrattasõitu ära ei unusta. Ja seda ei juhtu ju kunagi kellelgi, on mul õigus? ;)

I was looking for a new city bike and found the perfect one from Stalhästen. I LOVE the minimalistic Scandinavian design and boy, is it comfortable... it feels like cruising, not cycling! Cycling is now my favourite acticity, to work, back to home and everywhere else... Everything feels so close when you're with a bike! :)

8 comments

 1. Sa oled ikka nii ilus (: ja see ratas on tõesti super- super armas

  http://evailusadasjad.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Endiselt super pildid, kaunis naine ja vinge ratas!! Võtab kohe kadedaks :D

  ReplyDelete
 3. Ilusad pildid.

  www.minajamuud.blogspot.fi

  ReplyDelete
 4. Väga ilus jalgratas ja pildid :) Ma siiamaani mõtlen kas osta ratas või mitte. Hollandis nad kõik sõidavad ratastega, aga ausalt õeldes kardan ette jääda ja olen siiamaani linnas ikka kahel jala ringi rännanud :)

  Laura
  Pink Frenzy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Soovitan osta! Jalakäijate vahel manööverdamine on tõesti tüütu, nii sulle kui neile... Olen kade soomlaste jt. peale, kellel on jalgrattateid vaat et samas mahus kui auto- ja kõnniteid.

   Delete

© Anna Elisabeth 2016. Powered by Blogger.