2013. aasta oli minuga väga helde, aga kui kõik hästi läheb, tuleb see aasta veelgi meeldejäävam. Kui möödunud aasta oli täidetud suurte muutustega (kolisin majast, kus olin veetnud kogu oma elu korterisse, kus hakkan punuma uut elu, võtsime endale kassi, tegi meeletult palju lahedaid koostöid blogis, kogusin juurde tuhandeid igapäevaseid lugejaid, sain juurde palju väikeseid sugulasi jne jne), siis 2014. aastaks on mul veelgi suuremad plaanid. Tahaksime kodu täiesti valmis saada ja mu teine eesmärk on pisut rohkem reisida. Väga suuri reisiplaane mul pole - peaaegu kõik on juba tuttavad ja külastatud linnad, aga ma ei olegi kunagi olnud keegi, kes tahaks kohe USA-sse, Austraaliasse või Aasiasse põrutada. Armastan meie oma Euroopat kõige enam. Siin on paigad, kust kindlasti sel aastal läbi sooviksin astuda:
London. Sinna pean ma saama igal kevadel ning olen seda linna nautinud juba neljal kevadel, selle aasta oma ei saa olema mingi erand. Midagi selles linnas on, mis tekitab minus niivõrd hea ja koduse tunde, iga kord kui näen televiisorist või kust tahes Londonit või kuulen, et keegi on sinna reisimas, tuleb mul igatsusest klomp kurku, ilma naljata... Osa mu südamest elab selles linnas ja pean vähemalt kord aastas sinna saama!
Stockholm. Armusin sellesse linna juba aastate eest, aga alles mullu sügisel linna uudistades avastasin, kui palju on seal lahedaid kõrvaltänavaid, butiike, unikaalseid söögikohti jne. Päevasest kruiisist jääb väheks, et sellest linnast viimast võtta, nii et tahaksin seal ideaalis veeta vähemalt mõned päevad.
Pariis. Käisin eelmise aasta kevadel Pariisis ja tundsin pärast seda reisi, et tahaksin seal pikemalt aega veeta. Me jõudsime õega läbi käia kõik olulisemad kohad, aga just selles asi oligi: me käisime need kohad läbi. Tahaksin veel minna, rahulikult ringi vaadata, Pariisi õhku hingata. Selles linnas jalutamine on nagu arhitektuurimuuseumi uudistamine - kogu aeg on pea kuklas ja silmad punnis.
Barcelona. Hispaanias olen ma tahtnud käia juba aastaid, kuid pole seda ikka veel teha saanud. Soovin väga, et me teeksime ühe reisi pisut soojemasse paika sel aastal ning selleks võiks olla värvikirev Barcelona!
Helsinki. Juba mõned aastad tagasi tutvustas õde mulle Helsingi disainikvartalit ja see on üks mu lemmikkohti selles linnas, kui välja arvata õhtune jalutuskäik  mööda jahisadamat Tervasaarile piknikku pidama. :)

Millised on teie reisiplaanid ja -unistused selleks aastaks? Kuhu te jõuda sooviksite, enne kui tiksub ette 2015? :)

If I can visit all those five cities in 2014, I would be the happiest girl in the world! Wish me luck ;)
My plan is: London in spring, Stockholm, Helsinki and Paris in summer (or in Christmas? ;)), Barcelona in early fall!


31 comments

 1. Ma ei tea, võib-olla on asi minus, aga mulle jäi mulje nagu sa arvaksid, et Hispaania pealinn on Barcelona?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei arva, aga see oli nüüd küll piinlik aps. Tuli tõenäoliselt sellest, et kõik teised linnad siin postituses on pealinnad (haha, eks vabandusi leiab ju alati). :D Aitäh tähelepaneku eest!

   Delete
 2. Hispaania pealinn on Madriid, Barcelona on autonoomse piirkonna Kataloonia (Catalunya) pealinn.

  ReplyDelete
 3. Plaan on minna, kas Lõuna-Prantsusmaale oma töökaaslasele külla. Tal on seal vanematekodu koos suure maja, basseini ja viinamarjaistandusega. Samal ajal kutsus mind sõbranna oma pulma Madridis - ka see oleks päris vinge elamus näha kohalikku elu ja kultuuri. Kuid minu südamesoov on tulla perega Eestisse, näidata oma sloveenlasest elukaaslasele kodumaad ning külastada kõiki kalleid sõpru. Oleks raha rohkem, võtaks kõik sihtpunktid ette. Kuid reisides suure seltskonnaga, seab see piirid ette.
  Ma loodan, et mu parim sõbranna tuleb suvel Sloveeniasse, siis läheme 100% koos Horvaatiat ja ka Sloveeniat avastama :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lõuna-Prantsusmaal tahaksin mina ka kunagi KINDLASTI ära käia! Samuti Horvaatias ja Sloveenias, Horvaatia loodus on sama kaunis, kui kõik need paradiisid teiselpool maakera, Sloveenias on nii imelised mäed ja armsad külad (noh, piltide järgi, aga eks sa tead paremini). :)

   Delete
 4. Käisin üleelmine suvi Itaalias ja see oli vapustav. Olen sinna terve elu tahtnud minna ning kolmest seal veedetud nädalast ei piisa, sest tahan veel ja veel. Kevadel või sügisel minna oleks täiuslik, sest suvel on Itaalias tõeliselt palav! Aga ju on see aasta ka minul reisimise-noodis, sest esimene jaanuar ärkasingi soojas Egiptuses :)

  www.cosmeticspower.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma käisin 2006. aastal mitmes Itaalia linnas ja need on mul siiani südames, kindlasti tahaksin tagasi minna kunagi! :)

   Delete
 5. Hetkel ongi vaid mõned kindlad plaanid aga eks vaatame,mis 2014 toob! Järgmisel nädalal on minek Saaremaale pisut puhkama. Ka see on ju omamoodi reis, veebruari alguses võtan kursi Rootsi. Võib- olla saab enne suve ka Peterburi külastada, ei tea..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa, mina lähen samuti isegi Eestis lõuna poole sõites elevile - reis on reis! ;)

   Delete
 6. Ma töötan Helsingis, seega see on mulle tuttav linn :) Sel aastal on plaanis (piletid juba ostetud ja hotell broneeritud) minna abikaasaga Pariisi! See on meie esimene kord seal. Veedame seal 4 täispikka päeva ning juba on planeeritud, mida kindlasti külastada ja näha tahame. Usun, et tuleb romantiline ja elamusterohke reis :) Pariisi valisime eelkõige seetõttu, et läheme kontserdile..ja meile sobival kuupäeval esineb bänd just Pariisis :)
  Ideaalis tahaksin sel suvel Londonisse minna. Juba korra mainisin vaikselt mehele, et sooviks seda ülikool lõpetamise puhul kingiks :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oii, soovin teile väga mõnusat Pariisi, see on tõepoolest üks romantilisemaid kohti, kuhu koos kallimaga minna. Ma käisin esimest korda õega, aga tahaksin kindlasti ka elukaaslasega minna. :) Meil orienteerub aga hoopis Londoni reis lemmikbändi kontserdi järgi. ;)

   Delete
  2. Ma loodan, et kui suvel Londonisse läheme, siis õnnestub ka mingil kontserdil käia..need minu meelest lisavad reisile veel ekstra väärtuse ja emotsioonid! ;)

   Delete
 7. Kui juba suurelt unistada, siis tahaksin edna parimale sõbrannale Mehhikosse külla sõita, aga ei tea, kas sel suvel see õnnestub :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kui piisavalt tahta, on kõik võimalik... loodetavasti! :D

   Delete
 8. Uskumatu, et mul oli tasuta lennupilet Pariisi ja ma lasin selle raisku.... no words. Olen sinuga ühes Euroopa armastajate paadis ;)

  ReplyDelete
 9. Reisipostitused on mu lemmikud!! See aasta on mul piletid ostetud Oslosse ja Helsingisse minekuks:) Oslosse juba selle nädala lõpus ja Helsingisse veebruari alguses. Soome on igal aastal kindel sihtkoht(vähemalt 4x aastas), sest seal elab mu vanaema ja palju sugulasi. Kindlasti tahaks sel aastal ka kuskile sooja minna, ammune unistus on Itaalia:) Eelmise aasta meeldejäävaim reis oli Pariisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oslo on minu suur lemmik ka, mul on seal palju kalleid sugulasi ja Norra mägedest ei saa üle ega ümber... Holmenkollen on üks mu lemmikpaiku. :)

   Delete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. Ma olen ka tegelikult suur Euroopa armastaja. Kui mõelda, kuhu ma tahaksin minna, on kõik kohad samad, mis sulgi (v.a Barcelona), aga kuna ma olen alles 15 saamas, siis sellel aastal ma neid kohe kindlasti külastada ei saa, kuid mõttes on need paigad mul alati. Kui mõned aastad veel ootan, siis kindlasti külastan vähemalt ühte kohta neist :)

  gerlinaaris.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kui ma 14 olin, polnud ma ka eriti paljudes kohtades käinud, nii et usu mind, sa jõuad veel nendesse ja kümnetesse muudesse paikadesse reisida! ;)

   Delete
 12. Juunis lähen emaga Hispaaniasse ning augustis kooliga Saksamaad avastama. Lisaks tahaks Rootsis ja Soomes korra käia ning samuti ka Eestimaal. :)

  ReplyDelete
 13. Jätsin eelmine aasta oma südame San Franciscosse ja minu väike südamesoov on, et ehk õnnestub sel aastal sünnipäevaks just sinna lennupiletid saada (: Aga kuna ma ei ole Euroopat eriti üldse näinud ja nüüd pesitsevad erinevates maades uued sõbrad, siis soov oleks ka Austria-Saksamaa-Prantsusmaa ringreis ette võtta. Pöidlad pihku, et vähemalt üks neist soovidest täituks!

  ReplyDelete
  Replies
  1. USA-st pole ma iial unistanud, aga samas pole ma endale ka seda pisikut külge saanud. Nii mu vend kui õde tulid New Yorkist südamevaluga tagasi, isale meeldib San Diego... Kavatsen kunagi kindlasti ka USA-s käia, aga kui juba, siis suurelt. Selline road trip nagu filmides oleks üsna badass!
   Ma hoian ka pöidlaid, et kõik su reisisoovid täituksid! :)

   Delete
 14. Helsinki disainikvartal on meeletult äge! Sattusin kunagi Helsinkisse Versace näitusele…. need imeilusad käsitsi valmistatud kleidid olid lihtsalt hingematvad! Helsinki on väga äge linn :)
  Pariisis olen käinud vaid korra ja sinna jäi minu süda ja hing… kõige täiega! Londaonis olen käinud 2 korda ja kindlasti tahan veel minna… Absoluutselt imeline linn on ka Barcelona! Kindlasti-kindlasti soovitan külastada!
  Minu jaoks on täiesti avastamata veel ka Praha, mille kohta olen palju head kuulnud :)
  Muide, üks raamatusoovitus ka ;) : http://www.rahvaraamat.ee/p/nädalavahetust-euroopas/421595/et?isbn=9789985682272
  Mul on see raamat olemas ja kindlasti käin kõik need kohad oma elu jooksul läbi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suur aitäh raamatusoovituse eest, need on mu lemmiksoovitused! :)

   Delete
 15. Märtsikuu lõpus lendan Kanadasse kaheks nädalaks. Suve alguses tahaks ka minna Stockholmi, pole seal ammu käinud. Sügisel üritaks minna Islandile.

  ReplyDelete
 16. Barcelonas käidud, super super super linn, vaatamisväärsused, poed ja rand ühes linnas-parim kooslus !
  Kahe päeva pärast sõida Londonisse mõneks päevaks, sealt nädalaks Tenerifele ning külastame enne koju tulekut ka Madridi! Niiet mina alustan oma reisiaastat sellise marsruudiga ;)


  Rohkelt reisielamusi selleks aastaks kõigile :P

  ReplyDelete

© Anna Elisabeth 2016. Powered by Blogger.